På en resa till Madrid med ett flertal besök på härliga restauranger i den stimmiga varma miljön väcktes drömmen om en spansk restaurang i Stockholm. Vi insåg att det fanns ett tomrum att fylla på stockholmsmarknaden. En spansk restaurang med högklassisk inredning och fokus på varmrätter med handplockade råvaror från några av Spaniens bästa producenter. 

Resor till vinhus i Ribera del Duero och Rioja resulterade i ett vinsortiment som vi verkligen stoltserar oss med. Det var så kontakten med kökschefen Andres knöts via vinhuset Dehesa de los Canonigos och efter att vi presenterat vårt koncept så flyttade Andres från London till Stockholm. 

Hos Aleks y Filip kommer man för att avnjuta en härlig middag i en klassisk serveringsstil med förrätt, varmrätt och dessert. 

Här hittar gästen ett urval av de bästa charkuterierna från Spanien, hängmörad kött och Pulpo från galicien och möjligtvis den bästa desserten, Torrija.

Varmt välkoma till Aleks y Filip